Daycare Center

Better Life Daycare Center ble bygget i 2000. Senteret ble bygget på en tomt eid av det lokale Røde Kors og i tett samarbeid med dem. Senteret bestod av kjøkken, spiserom, dusj og toaletter, vaskeri, sovesal, lekeplass, grønnsakshage, lysstøperi og sykkelverksted.

 

Målet med senteret var å gi enkel hjelp til handikappede personer. En buss reiste rundt i hovedstaden Ouagadougou og hentet personer som bodde på gaten. På senteret fikk de et måltid mat, dusj, rene klær, lusemiddel og ormekur. Dette er basis behandling som for de fleste av oss er en selvfølge men som for de handikappede, som lever på gaten, ikke er tilgjengelig. I tillegg kunne man få nye klær og få vasket egne klær.
Mange av de handikappede jobbet også i sykkelverkstedet, grønnsakshagen eller lysstøperiet.

 Erna og Knut Eng’s Barnefond var en stor sponsor til Better Life Daycare Centre.

Hans Høegh hadde større ambisjoner, han ønsket å operere pasienter med leppe-/ganespale – i den forbindelse ble det bygget et operasjonsbygg som inneholder 2 komplette operasjonsstuer samt et tannlegekontor.

 

 

Da vi ikke lenger fikk tilgang til  Daycare Centeret  i 2005 – ble dessverre tilbudet til handikappede avsluttet. Senteret har stått ubrukt store deler av tiden siden 2005. I noen tilfeller har senteret vært i bruk til operasjoner av blinde gunnet cataract og i andre tilfeller til å håndtere flyktningestrøm fra Mali.

Better Life Norway har siden 2005 fokusert på Cataract operasjoner ved hjelp av vår ambulerende operasjonsstue.